utorak, 13. veljače 2018.

Malinasti ekleri

Sretno Vam Valentinovo!!Uživajte u današnjem danu!!

Sastojci:/6-8kom

Tijesto:

150ml vode

50g maslaca

prstohvat soli

3 jaja

1žličica šećera

125g brašna


Krema:

300g malina

4 žlice šećera

1 vanilija šećer

2žlice gustina

2 žumanjka

300ml mlijeka

Premaz:

40g maslaca

60g brašna

60g smeđi šećer

crvena boja /ja sam stavila žličicu gustog soka od višnje/

Priprema:

U zdjelici s strane pomiješate sve sastojke za premaz, dobiti će te gustu smjesu.Ako ste zaboravili izvaditi maslac da bude sobne temperature slobodno ga naribate na ribežu za sir.

Napravite tijesto kao za princes krafne ili pafice, stavite vodu , šećer , maslac i sol da prokuha, ubacite odjednom svu količinu brašna, miješate da se zgusne, maknete sa vatre i nastavite još kratko prevrtati tijesto da se dodatno osuši.Dodati jedno po jedno jaje miješajući mikserom da se svako jaje dobro izradi, dok ubacite drugo.
Istisnete duge trake/najlakše će vam ići vrećicom za ukrašavanje /Zagladite tijesto vlažnim prstima, podijelite premaz na onoliko dijelova koliko imate eklera pa na svaki ekler stavite traku premaza.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C/20-tak minuta dok se fino ne napušu i počnu micati po limu.Izvadite vani svaki ekler lagano probijete čačkalicom da izađe para da se ne bi omekšali.Pustite da se ohlade.
Napravite kremu.u zdjelu stavite maline koje ste izradili štapnim mikserom, stavite na vatru zajedno sa polovicom šećera, pustite da kratko kuha.Za to vrijeme izradite žumanjke sa ostatkom šećera i vanilija šećera, dodati gustin i mlijeko, kratko miješati da se sve poveže.Maknuti maline sa vatre , dodati pripremljenu smjesu od jaja, promiješati.Vratiti na vatru pustiti da sve kuha na laganoj vatri uz miješanje dok se ne zgusne.Maknuti sa strane neka se ohladi.

Eklere razrezati na pola, nadjenuti kremom od malina.Na vrh staviti malo tučenog slatkog vrhnja i jednu malinu.
Uživajte i Sretno Vam Valentinovo.

4 komentara:

Comments system

Disqus Shortname