ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

Pita od jaja i piletine

Ako volite fina i jednostavna jela i tijesto oduševiti će vas ova gostinjska pita, fino servirana uz salatu prava je lagana zimska hrana.

Sastojci:

Tijesto;

oko 400g brašna

1žličica soli 

1/2 kvasac/instant

1žličice /ravne šećera

100ml mlake vode

2 žlica ulja

100g jogurta

2 jaja

Nadjev od jaja:

4 kuhana jaja/utvrdo/

2 mlada luka

100g sira/može emental da ima malo okusa/

malo soli i papra/ja dodam malo više papra/


Nadjev od piletine:

400g pilećeg fileta

1 srednji luk

1 češanj češnjaka

sol,papar

origano

2 žlice ribanog sira

Priprema:


U zdjelu stavite mlaku vodu dodate kvasac i šećer ,lagano rukom miješate da se sve poveže .Dodate jogurt/bilo bi dobro da je sobne temperature//, jaja i ulje,promiješate .Brašno izmješate sa solju i pecivnim praškom pa dodate u smjesu sa jajima.Miješate rukama tijesto dok se fino ne poveže u kuglu i bude glatko.Pokrite tijesto prozirnom folijom i pustite da se diže 30-45 minuta dok  se ne udupla.
Za nadjev od jaja:na sitno nasjeckati jaja, luk , naribati sir, posoliti i popapriti po ukusu.Nadjev od piletine izdinstati piletinu narezanu na kocke na preprženom luku, dodati nasjeckani češnjak i origano, ostaviti u zdjeli da se lagano ohladi.
Nadošlo tijesto podijelite na tri dijela.Zamastite kalup za torte ili zdjelu za pečenje oko 20cm širine.Raširite prvo tijesto u krug na dnu, stavite cijelu količinu piletinu , rasporedite, prospite naribanim sirom.Stavite drugi dio tijesta svu količinu smjese od jaja i na kraju treće tijesto.Premažete tijesto žumanjkom, prospite sezamom i ostavite stajati da odmori 10min.
Zagrijete pećnicu na 180C/ pecite nekih 40 -45 min.

Servirati uz miješanu salaticu hladno ili toplo.


2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname