petak, 15. prosinca 2017.

Božićne svijeće od medenjaka

Medenjaci, badem i malo glazure i Božićna dekoracija je tu.Vrlo je jednostavno za izradu, recept je sa 24h kitchen/ iz jedne dječje emisije/


Sastojci:

Bademi/blanširani, oguljeni i prepolovljeni uzdužno/

Gotovi medenjaci ili domaći

Rondo rolice/imate kupiti u Lidla slika u kolažu/

glazura od šećera u prahu i limuna ili bijela čokolada


Priprema:

U zdjelicu stavite dvije -tri žlice šećera u prahu iscijedite žličicu soka/možda i malo više/miješate  da dobijete glatku smjesu .Staviti u vrećicu za ukrašavanje.Ako niste spretni, radije otopite bijelu čokoladu i stavite je u kesicu za ukrašavanje/možete i u kesicu za zamrzavanje.
Stavite medenjak u krug dodate malo glazure stavite rolicu u nju utisnete polovicu badema, okolo badema istisne te malo glazure, pustite da malo se razlije i preko roladice.Ukrasite medenjak po želji.Pustite da se sve stisne.

utorak, 12. prosinca 2017.

Prhke štrudlice sa narančom




Još jedan brzi, jednostavan i ekonomičan Božićni kolačić.

Sastojci:/24 kom

Tijesto:

oko 250g brašna

1 jaje

50g  maslaca/sobne temperature

3 žlice ulja

malo soli

3žlice kiselog vrhnja

80g šećera

1/2žličice pecivni prašak

Nadjev:

1 naranča

1žlica gustina/ možda po potrebi malo više/

Priprema:

U zdjelu stavite maslac i šećer izradite da postane glatko.Dodati jaje, nastaviti miješati da se jaje spoji sa smjesu, potom dodati ostatak stvari za tijesto, napraviti glatko tijesto koje se ne lijepi, po potrebi dodati još brašna.Zamotati tijesto u foliju ili staviti u kesicu za zamrzavanje na pola sata u frižider.
Dok se tijesto hladi napravite nadjev u  zdjelu stavite narezanu cijelu naranču/koju ste prije toga oprali i očistili od špica/, sve izradite miksrom/štapni ili multipraktik/ u glatku smjesu.Krema mora biti gusta i razmazljiva pa po potrebi dodati još malo gustina ako je u naranči puno soka.
Podijeliti tijesto na dva dijela.Svaki dio premazati kremom od naranče, zarolati, podvući krajeve.Narezati na 12 dijelova.Staviti na lim na koji smo stavili papir za pečenje , peći zagrijanoj pećnici na 180C/15 min.

Kad se ohlade posuti ih bogato šećerom u prahu/možete ih i uvaljati u šećer/.

Comments system

Disqus Shortname