petak, 30. lipnja 2017.

Bayat ekmek kebab

Pravi turski klasic, stari kruh malo jogurta i m na brzinu zdinstano mljeveno meso, lagan i brz ručak koji će te obožavati na prvi griz.Uživajte!!!

Sastojci:/4 osobe

oko 2-3kriške starog kruha/može i više ali i manje/

1 žlica maslaca

3žlice maslinovog ulja

1/2žličice origana

1mala protisnuti češanj češnjaka

250g mljevenog mesa/ po želji, nemasno do srednje masno/

1/2žličice kumina

1/2žličice mljevene slatke paprike

1/4 žličice ljute mljevene paprike

1/2žličice timijana/opcionalno/

1žlica ajvara/koncetrat rajčice

sol,papar

200g gustog /grčkog jogurta

1 crveni luk

Priprema:

Narežite kruh na kockice.U tavi zagrijete maslac sa maslinovim ulje pa dodate kruh, origano malo posolite.Miješate kruh pržeći ga dobije lijepu boju i postane hraskav, pazite da vam ne zagori.
Izvadite kruh na tanjur za serviranje, pa ga prelijete jogurtom koji ste lagano posolili.Ostavite stajati dok ne izdinstate meso.
Zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prodinstate sitno nasjeckan luk/nije uvjet ako vi volite luk možete ga ostaviti i malo krupnije narezanog/ dodate češnjak , prodinstate još kratko pa dodate mljeveno meso za začinima, stalno isprobavate ukus da vidite sto vam odgovara , solite na kraju kad se meso uprži, da vam kasnije kad iz mesa izađe tekućina ne bude preslano.U meso dodate ajvar dobro promiješate i još kratko propirjate pa stavite preko kruha i jogurta.

Servirate toplo iz salatice, meze, narezano povrće tima rajčica, paprika i masline.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname