utorak, 9. svibnja 2017.

Proljetne pljeskavice

Fine, jednostavne pljeskavice iz  pećnice, zapečene sa povrćem i sirom, milina za jednostavan svakodnevni ručak ali i za svečanije prigode uz fine priloge.Povrće izaberite po želji i u količinama po želji.Zimi ja znam staviti dinstano kiselo zelje /kiseli kupus/ i  zapeči a sa kiselim vrhnjem i sirom, neograničene su mogućnosti ako ste puni mašte  volite kuhati.

Sastojci:/4 osobe

Meso:

700g mljevenog mesa

1 jaje

1 luk/naribani

2 češanja češnjaka

1žlica prezle/krušnih mrvica

oko 100ml vode


Povrće:


1-2žlice maslinovog ulja

1 srednja tikvica

1 poriluk

2 mlada luka

1 crvena rog paprika

2 češanja češnjaka

1/2žličice origana

1/2žličice bosiljka

sol,papar

100g ribano sira

Priprema:

Sve sastojke za meso stavite u zdjelu.Dobro dobro izradite meso/ja ovo radim navečer jer mi tako zgodnije ali i pokazalo se odlično za meso/.Meso prije pripreme/pečenja/ ostavite barem pola sata na sobnoj temperaturi.
Meso izradite u tanke potpetice i stavite na lim uza pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Zagrijete pećnicu na 180C/stavite meso negdje 10 min da se zapeče.

Za to vrijeme izrežite na kockice povrće koje ste izabrali.Izdinstajte ga na maslinovom ulju , začinite začinima , solju i paprom.Pazite samo da ne skašite povrće ono mora omekšati ali i dalje ostatati malo hrskavo.
Izvadite pljeskavice iz pećnice na svaku stavite povrće i sir.Vratite u pećnicu na kratko da se sir otopi.


Servirate sa prilozima po želji.





Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname