četvrtak, 8. prosinca 2016.

Kruchenyky puretina

Kad je nešto tako fino i tako jednostavno naprosto vas mora osvojiti .Ne trebaju za ručak biti ni skupe namirnice ili komplicirani začini da jelo bude ugodno oku i okusu.Isprobajte ovo jednostavno zimsko rusko jelo a lagano  .Pureći odresci/naravno da mogu i pileći a mislim da bi bilo fino i sa svinjskim/nadjeveni kiselim krastavcem u laganom umaku .Uživajte uz prilog po želji i naravno salatu po ukusu.

Sastojci:

500g fileta/pileća /pureća

3 žlice brašna

10-tak manjih kiselih krastavaca/narezani veći

sol,papar

1 žličica maslaca

2žlice ulja

1 srednji luk

250ml passate/umak od rajčice

1/2žličice šećera

3 žlice kiselog vrhnja


Priprema:

Ocijedite i narežite /po potrebi veće/kisele krastavce.Narežite i stanjite šnicle tako da otprilike budu velike koliki su i krastavci odnosno da krastavce jednostavno možete zarolati u meso.Posolite ih i poparite .U svaku šniclu stavite kiseli krastavac pa zarolate ,odložite dok sve rolice ne budu gotove,
Na sitno nasjeckajte luk .
Brašno stavite u zdjelicu pa svaku rolicu lagano pobrašnite višak maknite .Zagrijete maslac sa uljem/1 žlica/ u tavi pa ,prepržite rolice sa svih strana da uhvate boju ,izvadite ih na toplo dok ne dovršite umak.
U tavu stavite ostatak ulja pa dodate luk ,pirjate dok luk ne uvene ,dodate šećer i passatu,pustite da prokuha posolite i poparite po ukusu.Pustite da se kuha kratko dok malo ishlapi tekućina bilo bi dobro da drvom žlicom digne sve divote koje su se primili za dno posude ,vjerujte to će dati ekstra šmek ovom divnom umaku .Vratite rolice,poklopite ,smanjite vatru pa nastavite kuhati 20min .pazite da vam za to vrijeme umak ne ostane bez tekućinu  tu i tamo provjerite.
Servirate sa prilogom po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname