petak, 25. studenoga 2016.

LABNELİ KEK

Prefini turski čajni kolač.

Sastojci:

Tijesto:

200 g šećera u prahu

3 jaja

prstohvat soli

210 g gustog jogurta

170 ml suncokretovog ulja

3 ravne žlice gorkog kakaa

1 vanilija šećer

1 pecivni prašak

220g glatkog brašna



Bijeli krema:


400g grčkog jogurta/kiselo vrhnje

3 ravne žlice šećera u prahu

2 ravne žlice brašna

2 jaja

1 vanilija šećer


Priprema:

Tijesto:odvojite žumanjke od bjelanjaka.U zdjelu sa žutanjcima dodate šećer i šećer vaniliju, miješate dok se sve ne poveže pa dodate jogurt i ulje ,nastavite miješati da se spoji .Pomiješate zajedno brašno ,kakao,pecivni prašak i sol pa ga dodate u smjesu sa žutanjcima.
Bijela krema:sve sastojke povežite u zdjeli da dobijete glatku smjesu.
Pripremite lim tako da ga namažete maslacem i pospete brašnom ili da stavite papir za pečenje.
Prebacite smeđu  smjesu na lim za pečenje/otprilike 20x30cm/ bijelu kremu stavite u kesicu za ukrašavanje kolača ili običnu kesicu za zamrzavanje samo otkinete vrh široko pa napravite kocke po smeđem tijestu tako da u sredini svake kocke se vidi smeđi dio.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C nekih 35-40min.Uživajte uz kavu ili čaj.




Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname