ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

karnabahar kebap

Cvjetača zapečena sa  mljevenim mesom zadovoljiti će i najizbirljivije gurmane a moram reći da su moji gosti mislila da je na dnu pire krumpir .Uzivajte u ovoj jednostavnoj zimskoj deliciji .

Sastojci:

1 cvjetača/oko 1 kg

1/2 kilograma mljevenog mesa

1/2žličice kumina

01,5 žličica senfa/dijon

3 češanja češnjaka

1žličica timijana

sol,papar

1 jaje 

1žličica mrvica /po potrebi 

1žličica mljevene slatke paprike

na vrh noža jute papričice/pul biber

100g tanko narezanog suhog mesa/pancete 

Ostalo:

200g čvrstog jogurta

sol,papar

1 naribani češanj češnjaka

Priprema:

Operite cvjetaču ,očistite je od listova ,na dnu korijen zarežite na nož.Stavite  kuhati cvjetaču u dovoljno slane vode da bude skroz poklopljena,skuhate je ali pazite da vam se ne raspadne .Izvadite je u lagano nauljenu zdjelu za pečenje/najbolje keramički pekač/ostavite je kratko da se ohladi .
Za to vrijeme pomiješate sve sastojke za mljeveno meso ,možete malo isprobati tako da komadić smjese stavite na suhu tavu da se ispeče ako ste zadovoljni obucite cijelu cvjetaču u mljeveno meso.
Stavite peci u zagrijanu pećnicu na 180C/35-40min.Pomiješate sve sastojke za umak od jogurta.
Servirate na posteljici od jogurta uz neku finu salatu .







Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname