četvrtak, 3. studenoga 2016.

Bhaturas

Divne ,hrskave  indijske pogačice koje ostaju hrskave i kad se ohlade .Obično se serviraju tople jer doista se vrlo brzo pripremaju.


Sastojci:/10 pogačica


200g glatkog brašna

50 g griza

1/2 žličice soli

1 žlica kvasca

1žličica šećera

1 žlica ghee ili maslac

2 žlice jogurta

120 ml mlake vode

Priprema:

U zdjelu stavite šećer ,kvasac i toplu vodu miješate rukom dok se šećer ne otopi pustite stajati par minuta.U drugoj zdjeli stavite sol,brašno i maslac utrljate prstima maslac u brašno pa podlijete pripremljenom vodom sa kvascem i jogurtom.Zamijesite glatko tijesto ,stavite sve na radnu plohu nastavite sve mijesiti nekih desetak minuta .Tijesto premažete uljem pa stavite u zdjelu ,prekrijete prozirnom folijom i krpom pa pustite stajati 1h.
Nakon sat vremena /vidjeti će te da će se fino dići/prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu podlogu .Razdvojite ga u 10 dijelova..Svaki dio razvaljajte na veličinu otprilike 13 cm promjera .
Zagrijete ulje u tavi ili woku/2 dl/ pa na ulje stavite pogačice lagano mićite tavu da ulje pređe i preko gornje strane pogačice .Pržite otprilike minutu ili dok ne dobiju finu boju .Iscijedite na kuhinjskom papiru .Ako želite da su vam tople dok ne završite sve ,držite pogačice u lagano zagrijanoj pećnici.
Servirate toplo uz piletinu ,namaze ,paštete i sl.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname