srijeda, 19. listopada 2016.

Tsukemono

Ovo je brza verzija ukiseljenog kupusa /kupus salate .Divna salata začinjena đumbirom i sezamom odličan je prilog svim jelima a ne samo jelima japanske kuhinje.Naravno da ću vam ja za sve japanske namirnice napisati zamjenu ali ipak ako želite baš pravi autentični okus uložite malo novca u začine i umake pa uronite u skroz novu dimenziju okusa/već sam vam pisala da u Kauflanda možete dosta povoljno naći azijske začine/gotovo su svi ispod 10kn/pa ako vam se i ne svidi a vjerujte da hoće /ako ste gurmanski avanturist/neće biti velike štete.

Sastojci:

1 mala glavica svježeg kupusa/pola većeg

2 kom mladog luka

Preljev:/umak/dresing:


3žlice ulja/sezamovo po pravilu/maslinovo

3žlice rižinog octa/jabučni ocat

1ravna žlica bijelog šećera

1ravna žličica soli

1 nokat naribanog svježeg đumbira

1 naribani češanj češnjaka

1/2 žličice mljeveni papar

2žlice tostiranog sezama


Priprema:

U zdjelicu stavite sve sastojke za preljev osim sezama ,izradite dobro metlicama da dobijete finu emulziju i da se se sljubi šećer u umaku ,isprobate okus pa dosolite i paparite po ukusu/zapamtite da ta količina začina ipak ide na veću količinu kupusa tako da nije greška ako je malo slanije/.Kupus naribate na mandolini /ribežu za kupus/da budu fine trakice ,dodate mu nasjeckani mladi luk ,promiješate dobro .Tostirajte sezam i lagano ohladite.
Pomiješate naribani kupus i umak sve dobro dobro promiješate /nemojte kupus stiskat rukama /ostavite 10-tak minuta u frižideru /može i duže stajati nije problem/.Prije serviranja prospite malo ljutom paprikom i tostiranim sezamom.




Servirate uz Tonkatsu /recept ide odma iza ovog/.






Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname