nedjelja, 30. listopada 2016.

Pancarlı Kısır

Još jedan turski klasik ,divan kisir od cikle Osim što će biti ukras na svakom stolu /čak i svečanom/ovaj kisir oduševiti će vas i okusom ,ovo je pravi zimski kisir.

Sastojci:

150g bulgura

250ml vode od kisele cikle 

4-5žlica kisele cikle

1 češanj češnjaka

1 manji krastavac

1žlica meda

1/2limuna sok

2 žlice nasjeckanog peršina

2žlice nasjeckanog kopra

5-6žlica maslinovog ulja

sol,papar

prstohvat ljute papričice/pul biber /manje više po ukusu

Priprema:

Stavite vodu od kisele cikle u lončić ,dodate malo vode /2žlice/i med  pustite da sve zakuha pa dodate bulgur.Kad prokuhao bulgur ,makne sa vatre poklopite tanjurićem ostavite stajati pola sata /za to vrijeme bulgur bi trebao upiti svu količinu vode ako dogodi da je ipak ostalo malo vode ocijedite/.Pustite da se ohladi do kraja.
Nasjeckajte začinske bilje ,ciklu i krastavac na kockice ,naribate češnjak.Stavite sve u posudu za serviranje dodate ohlađeni bulgur pa sve dobro promiješate .Začinite sve sa solju,paprom i ljutom paprikom a potom i sa uljem i sokom od limuna .Pustite da bulgur odstoji na hladnom mjestu i da se povežu okusi,isprobate prije serviranja i po želji dodatno začinite.
Servirate ohlađeno uz mezu.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname