ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.

Bistecca /goveđi odrezak u umaku

Još jedno starinsko,seljačko mediteransko jelo puno aroma mediterana ,gotovo za tren .Fini mekani odrezak sa začinima u slatko-kiselom umaku.Tajna ovog jela je kvalitetnim namirnicama  i svježim začinima  te dobrom maslinovom ulju .Iako je neobicno ovo jelo se servira zajedno sa zacinima iako je pravilo da se izvade prije serviranja ,vi po želji.

Sastojci:

4 velika goveđa odreska podijeljena na manje komade

2žlice crnih maslina

1žlica kapara/rasol /oprani kroz hladnu vodu i lagano stisnuti/

1grančica ružmarina

2 grančice timijana

2 lista lovora/manja

150 ml goveđeg temeljca

3žlice bijelog slatkog vina/prošek/opcionalno

1žlica aceto balsamico

4žlice maslinovog ulja

sol,papar

Priprema:

Goveđe odreske lagano stanjite batićem za meso ,posolite ih i poparite .Zagrijete maslinovo ulje u dubljoj tavi pa prepržite sa obje strane odreske,izvadite ih na toplo dok ne dodate ostale sastojke .juhu ,vino ,aceto balsamico ,začinsko bilje ,pustite da sve kratko prokuha smanjite vatru vratite meso ,nastavite kuhati na lagano par minuta pa dodate kapare i masline ,ostavite još dvije minute da kuha.Maknete sa vatrePo želji sad možete maknuti začinsko bilje.
Servirate toplo uz preprženi kruh ,tjesteninu ,kuhani krumpir ili po želji.Naravno salata je obavezna.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname