petak, 1. srpnja 2016.

Rimski kotlet


Jedno divno vjenčanje u Rimu ,krasna večerica i ovaj predivni nadjeveni kotlet.Fino mekano meso pečeno u pećnici sa maslacem .

Sastojci:

4 kotleta sa kosti/svinjetina ili teletina/deblje rezani

125 g fine mozzarelle

1 veća rajčica 

10-tak listova svježeg bosiljka

sol,papar

3 žlice krušnih mrvica 

2 jaja

2 žlice brašna

sol,papar

1žlica maslaca

1žlica maslinovog ulja

grančica ružmarina

2 češnja češnjaka u kori

Priprema:

Očistite kotlete od viška masnoće i od hrskave/ako je nađete na krajevima ,najčešće je to kod teletine/formirate kotlet.
Zarežite ga po pola ,na krajevima lagano prerežete opnu da vam se ne bi deformirali tokom pečenja .Batićem za meso lagano rastanjite svaki dio kotleta ,pazit da ne razbijete strukturu mesa jer će u tom slučaju iscuriti sir iz mesa.
Meso posolite i popaprite svježe mljevenim paprom.Nadjenete šnitom mozzarelle,rajčicom i par listova bosiljka.Preklopite ,te ispanirajte šnicle.

Stavite šnicle na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje /zagrijete pećnicu na 190C.
Između šnicli stavite 1žlicu maslinovog ulja,češnjak/samo ga pritisnite nožem netrebate ga gulitit/ ,ružmarin i kockicu maslaca .
Pecite nekih 40min/povremeno okrečite šnicle da uhvate lijepu boju i da se ispeku .

Servirate toplo uz salatu i krumpir.



2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname