subota, 18. lipnja 2016.

Quenelle od ricotte sa coulisom od jagoda


Sastojci :

200g kremaste ricotte/sirni namaz o želji

300g jagoda /svježe ili smrznute

3 žlice cvjetnoga meda

20g kakaa

1žlica soka od limuna 

4 lista mente



Priprema: 

Stavite ricottu ili krem sir u dublju zdjelu ,izradite metlicama da bude kremasto.Dodate kakaa i med nastavite miješati da se sve poveže u fini muss ,isprobate slatkoću ako ste zadovoljni odložite u frižider.

Za umak od jagoda :

Stapnim mikserom izradite jagode /možete ostaviti nešto jagoda za dekoraciju/dodate med i sok od limuna pa dalje miksate da dobijete glatku smjesu .Procijedite kroz sitno cijedilo pasirajući umak žlicom.Servirate lijepo uobličeni muss od ricotte na umak od jagoda.pospite lsitićima mente.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname