nedjelja, 12. lipnja 2016.

Manchurian gljive

Sastojci:

500g šampinjon/svježi

ulje za duboko prženje


Tijesto:

130g brašna

2žlice gustina

1žličica ribanog đumbira

1/2žličice ljute paprike/po ukusu

1/2žličice svježe mljevenog papra

sol

Slatko -kiseli umak od češnjaka:


6 češnjeva češnjaka

1 zelena chilli papričica /manje ljuta

1/2žličice naribnog đumbira

1 veća crvena rog paprika

2žlice soja umaka

100ml kečapa

3 žlice slatkog chilli umaka/opcionalno


1/2žlice gustina + 110 ml vode ili temeljca

1žlica ulja/kikiriki/



Postupak :

Stavite sve sastojke za tijesto u posudu ,postepeno dodate vode dok  tijesto ne postane dovoljno gusto /gušče nego tijesto za palačinke/pazite da nema grudica.Odložite.
Operite i narežite gljive na četiri dijela .

Napravite umak:
Nasjeckajte češnjak na sitno pa ga kratko prepržite na ulju dok ne dobije lagano zlatastu boju.dodate na sitno nasjeckani bijeli dio mladog luka /zeleni ostavite za ukras/dodate naribani đumbir i na sitno nasjeckanu zelenu papriku,nastavite dinstati n srednjoj vatri minutu dvije a potom dodate na sitno nasjeckajte crvenu rog papriku,nastavite dinstati par minuta dok ne vidite da paprika lagano omekša .Dodate kečap,slatki chilli umak,soja umak,Razmutite u 120ml vode gustim .Pustite da sve prokuha u loncu i da se zgusne dodate 2/3 nasjeckanog zelenog dijela mladog luka .Odložite.

Zagrijemo ulje u loncu .Gljive umaćemo u smjesu za pariranje ,pržimo u vrućem ulju 4-5 min.ocijedimo na kuhinjskom papiru.
Prepržene gljive prelijete sa pripremljenim umakom ,dobro promiješate .Prospite ostatkom nasjeckanog  mladog luka.Servirate sa staklenim rezancima ili rižom.
Recept sa blga Monsson spice.






Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname