četvrtak, 31. ožujka 2016.

Zarolana bresaola salata

Zarolana bresaola salata




Bresaola je usoljena govedina ,ona se suši tri mjeseca da postane tanka ,reže se na vrlo tanke fete i najčešće koristi za salatu.


Sastojci:

10 feta tanko narezane bresaole
100 g oprane rikule/rikole
100g kuhanih peneta/ohlađene
Narezani parmezan


Preljev:

50g sušenih rajčica
4 žlice maslinovo ulja
1žlica svijetlog aceta balsamica
malo papra i soli 


Priprema:

Raširite bresaolu pa stavite rikulu ,penete i sir.Zarolajte ,posložite na tanjur za serviranje.
Napravite umak:na sitno nasjeckajte rajčice ,pomiješate ih sa maslinovim uljem i balsamicom i malo soli i papra.Dobro promiješate pa odložite na deset minuta sa se okusi prožmu.
Prelije preko zamotuljaka.

Servirate na fetici kruha dodatno pokapano sa malo maslinovog ulja.
Možete servirati kao predjelo sa malo salate.
recept je iz časopisa Regal.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname